Novosti

VIRTO-CUCCOLINI UNAPREĐUJE KONTROLU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI

SERIJA INDUSTRIJSKIH SITA VIRTO – CUCCOLINI OBOGAĆENA JE NOVIM MODELOM ZA PRAŠKASTE MATERIJE VP1.

Kontrolni pregled sirovina i osnovnih sastojaka predstavlja operaciju od kapitalnog značaja u preradi hrane sa stanovišta sigurnosti hrane. Generalno, ova operacija se vrši kada sastojak ulazi u proizvodni proces, to jest u ispuštanju iz silosa ili iz vreća ili praznim stanicama za velike vreće, ili u drugim tačkama postrojenja gde je potrebno izvršiti novu kontrolu proizvoda pre puštanja unutar proizvodnog ciklusa. U kontekstu kontrolnog skrininga, potrebno je instalirati jednu mrežu kako bi se odvojile čestice velikih dimenzija od ostatka proizvoda, obično grudvice ili strane čestice koje su se mogle slučajno naći u pakovanju proizvoda. Dakle, u procesu prerade hrane visokog protoka, neophodno je da se garantuje kontinuitet procesa, jednostavnim odstranjivanjem prevelikih čestica i izbegavanjem zaustavljanja postrojenja ili mašine. Takođe je neophodno omogućiti instalaciju ekrana i u postojećim postrojenjima, gde je prostor ograničen.

Upravo iz ovih razloga, Virto-Cuccolini asortiman industrijskih sita za kontrolno skeniranje je nedavno obogaćen novim rešenjem: kružnim vibrirajućim sitom za prahove tipa VP1.

Kompaktan po visini – do jednog metra za veće prečnike – i dizajniran za instalaciju ispod silosa, ispod elementa za pražnjenja vreća, VP1 kružni vibrirajuće sito za praškaste materije se razlikuje od ostalih vibracionih ekrana serije C po tome što ima samo jednog motor-vibrator. Na ovaj način, raspoloživa površina za kontrolu je šira, omogućavajući i prikupljanje velikih čestica i njihovo neprekidno istovarivanje, izbegavajući nakupljanje čestica.

VP1 vibrirajuće sito može se spojiti sa drugim Virto-Cuccolini modelom koji je dizajniran za kontrolno skeniranje: VP2 vibraciono sito, takođe kompaktne veličine, namenjeno je kompanijama sa ograničenim proizvodnim linijama protoka, gde je moguće izvršiti planirane operacije održavanja i čišćenja. Sva vibraciona sita serije C su izrađena od nerđajućeg čelika Aisi 304, sertifikovana su od strane FDA i mogu se isporučiti u Atek konfiguraciji, ako to zahtevaju specifikacije postrojenja i proizvoda.